Докога ще дишаме цялата Менделеева таблица? Русенци дишаме мръсен въздух почти

...
Докога ще дишаме цялата Менделеева таблица? Русенци дишаме мръсен въздух почти
Коментари Харесай

Русенци: Това над Русе от печките ли е? Докога ще дишаме цялата Менделеева таблица?

" Докога ще дишаме цялата Менделеева таблица? Русенци дишаме замърсен въздух съвсем всеки ден, пита читателят Камен Митев уеб страницата " Дунав Мост ".

" От началото на годината съвсем всеки втори ден русенци са дишали замърсен въздух, демонстрира статистиката. Искам да попитам това над Русе от печките ли е?! ", пита още индивидът, който е изпратил фотоси на ТЕЦ-а. Снимките са направени през вчерашния ден и ясно се вижда, че димът от комините е черен.

Тази заран измервателната станция в русенския квартал " Възраждане " е отчела ниски равнища на фини прахови частици, което се дължи напразно. Най-големите замърсявания идват от кварталите, където към момента не е изменена горивната база, а множеството поданици са обществено слаби, оповестяват от Българска национална телевизия.
Докато институциите си подмятат топката с комфортната " дъвка ", че печките са най-големия замърсител на въздуха, в редакцията на Dunavmost заваляха сигнали за промишлени миризми. Хората се оплакват, че в центъра на Русе съвсем всяка вечер се тлее непоносима миризма на химикали (някой я дефинират на миризма от амоняк).

" Вечер ми смърди на разредили на бои и лакове, заран мирише на селски обор, което може би идва от изгарянето на " биоамаса " в Топлоелектрическа централа - Русе. А когато задуха вятърът от изток - стартира да мирише на бакелит. Докато бизнесът в Малката Виена ни обгазява, папагалите от Регионална инспекция за опазване на околната среда мерят фини прахови частици ", написа господин Н. Маринов до редакцията на Dunavmost.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР